Tapet „lichid” pentru interioare cu personalitate

05-03-2018

O variantă interesantă de finisare a pereților și tavanelor poate fi Silk Plaster - un tip de finisaj ce poate fi încadrat atât ca și tencuială decorativă dar și ca tapet. Este compus doar din poduse naturale (fibre din mătase, bumbac și celuloză, aditivi minerali decorativi și adezivi pe bază de celuloză), ceea ce face din Silk Plaster un finisaj 100% natural. Este ușor de pus în operă, atât de ușor încât poate fi aplicat chiar și de o persoană nespecialistă, care nu a lucrat în construcții sau finisări de interior.

Pregătirea stratului suport

Silk Plaster se poate aplica pe orice suprafață, dar trebuie avută în vedere calitatea peretelui. De exeplu, atunci când se aplică pe un perete de gips carton, chiar dacă este nou, proaspăt montat, este indicat să se aplice un strat subțire de glet înainte, eventual și unul de vopsea lavabilă mată, rezistentă la apă. De ce este necesară această pregătire preliminară? Pentru a fi siguri că vom obține o culoare uniformă a peretului. O precauție similară trebuie avută în vedere și atunci când stratul suport este un perete de OSB. Se recomandă gletuirea OSB-ului, aplicarea a 2-3 straturi de amorsă și apoi a unui strat de vopsea albă mată rezistentă la apă. Dacă stratul suport este un perete vechi, se recomandă curățarea sa foarte atentă, aplicarea amorsei și aunui strat de vopsea lavabilă.

Prepararea materialului

Într-un recipient mare se toarnă cantitatea de apă specificată pe ambalaj. Apoi se toarnă materialul. Atenție! Se recomandă pregătirea unei cantități necesare pentru un perete întreg. Dacă doriți să folosiți glitteri (paiete) adăugați-i în recipient și amestecați-i cu apă. Amestecați totul manual pentru a evita coagularea adezivului. Astfel pregătit, materialul se lasă „să se odihnească” minim 12 ore înainte de aplicare.

Aplicarea pe perete

Verificați starea materialului. Dacă se aplică greu, mai adăugați puțină apă la temperatura camerei. Folosind o gletieră de plastic, luați cantități mici de material și aplicați-l ușor în strat subțire de 1-2 mm. Pentru un aspect uniform, folosiți o sursă de lumină poziționată lateral și neteziți finisajul cu o gletieră umezită. Acest lucru se poate realize până la 1-2 ore după aplicarea inițială.

Recomandări

Pentru o mai bună aplicare este recomandat ca temperatura la interior să fie de minim 15 grade. După aplicare este recomandată aerisirea și ventilarea încăperii. Durata de uscare este de 24-48 de ore.

Consum specific

În funcție de modelul ales, dintr-un pachet se pot acoperi între 3 și 4.5 mp.

Utilitate practică

Spre deosebire de alte materiale de finisaj interior, tencuiala decorativă Silk Plaster permite efectuarea de reparații numai în zonele afectate. Sigur nu se vor vedea diferențe de nuanță. Nu este necesar, cum este situația tapetului, să înlocuiți întreaga fâșie afectată. Sau, cum este cazul pereților zugrăviți, să revopsiți întreg pertele sau chiar toată camera. Procedura este simplă. Umeziți ușor cu apă caldă zona pe care vreți să o îndepărtați. Curățați partea afectată. Aplicați puțin material pregătit la fel ca prima dată. După ce se va usca va arăta identic cu restul peretului.

 

Pentru detalii și informații, vă asteptăm la depozitul din Arad, str. Pădurii, nr. 69. Sau online pe www.manconstructii.ro. Informatii: 0731008493

Galerie foto