Hidroizolarea băilor și a teraselor la o clădire nouă

05-02-2018

Am ales, dintre lucrările recente care au fost realizate cu produsele noastre, una aparte. Aparte, atât din punctul de vedere al designului, unul extrem de modern și plăcut, dar și din punct de vedere al solicitării materialelor folosite. Având terase largi, circulabile, situate deasupra unor apartamente, precum și băi unde s-a optat pentru o foarte bună izolare împotriva apei, a fost nevoie de materiale cu proprietăți hidrofobe ridicate, ușor de aplicat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Din start, trebuie să menționăm că este vorba de o construcție nouă, pe structură de beton armat, cu pereții din cărărmidă porotherm și încălzire în pardoseală. În imaginea de mai sus se poate observa că, la îmbinarea dintre planul vertical (pereți) și pardoseală (șapă), a fost folosită o BANDĂ DE IZOLARE specială cu rol de impermeabilizare.

Hidroizolarea pereților s-a realizat cu AQUAMAT FLEX, un mortar hidroizolant aplicabil cu bidineaua, flexibil, format din două componente. Similar cu AQUAMAT, dar mai adecvat pentru suprafeţe care prezintă sau se aşteaptă să prezinte fisuri capilare, din cauza dilataţiilor-contracţiilor sau vibraţiilor, este ideal pentru utilizarea pe suprafețe ce se vor acoperi cu plăci, rezervoare îngropate, etc. Are, totodată, un consum bun, ajungând la 2-4 kg / mp.

Pentru finisaje, constructorul a aplicat plăci de gresie mari, groase. Pentru aceasta a folosit un adeziv de înaltă calitate, cu răşini, pe bază de ciment, pentru suporturi dificile - AK 20. Acest tip de adeziv este în două variante: AK 20 GREY (de culoare gri) și AK 20 WHITE (de culoare albă, pe bază de ciment alb). AK 20 este adecvat pentru lipirea plăcilor absorbante şi neabsorbante (de ex. gresie porţelanată), a pietrei naturale, a cărămizilor decorative, a plăcilor de mari dimensiuni etc. Se poate aplica atât pe ziduri cât și pe padoseală, pe diverse suprafeţe şi în special acolo unde se cere aderenţă mare, elasticitate şi rezistenţă la umezeală (de ex. strat vechi de plăci, pardoseală încălzită, etc.). Alunecarea este zero şi adezivul are un timp mare de priză. Se poate folosi pentru spaţii interioare şi exterioare.

Chituirea pereților placați și a pardoselilor placate s-a realizat cu MULTIFILL SMALTO, un chit de rosturi colorat, pe bază de ciment, pentru plăci, îmbunătăţit cu polimeri (răşini). Este caracterizat de rezistenţe mecanice ridicate, stabilitate cromatică excelentă şi hidrofobie crescută. Conţine componente bacteriostatice speciale, care nu permit dezvoltarea bacteriilor în rost. Conferă o suprafaţă finală netedă şi lucioasă. Este adecvat pentru rosturi între 1 și 8 mm lăţime. MULTIFILL SMALTO se poate achiziționa într-o gamă variată de peste 30 de nuanțe, la saci de 20 kg, 4 kg sau 2 kg.

Rosturile de dilatație au fost hidroizolate cu MULTIFILL ELASTIC, un mastic elastic color monocomponent, pentru rostuirea plăcilor. este un produs adecvat pentru rostuirea plăcilor de faianţă sau gresie de orice tip, pe suprafeţe diverse, acolo unde cerinţele de elasticitate sunt deosebit de ridicate (de ex rosturi de dilataţie etc). Se poate folosi atât la interior cât și la exterior.

Pentru detalii și informații despre materialele folosite la această lucrare sau despre alte materiale de construcții, vă asteptăm la depozitul din Arad, str. Pădurii, nr. 69. Sau online pe www.manconstructii.ro. Informatii: 0731008493

 

Galerie foto